...








Saturday, February 7, 2009

PIZZA HUT.........


pada hari khamis tu jugak kitorang outing lepas habis hari kerjaya........ sebab lapar sgt so kitorg decide makan pizza hut......

sejurus sampai kat pizza hut kulim, kami pilih tempat.....tapi nak pilih tempat pun dah kelang kabut....sorang nak kat sana sorang nak kat sini...macam2.

pastu kitorang take order.....mase nak take order tu sume orang bajet macam tak pernah makan pizza......ada yang mintak roti telur lah,roti sardin la...maggi la .....kakak take order tu pun tergelak2.

nami lah paling kecoh(depan kiri) dah order pizza tu ade ke nak topping jem la kaya la,...last skali ambik tropicana chiken jugak...hahaha......setelah lama sangat makan air pun dah habis mintak akak tu topupkan air tp xleh.. last2 akak tu bg jugak air kat kami lepas dah kene saiko habis2 dgn nami.. memng lawak habis...

dah hbs makn kami pun tingglkan pemplet boikot pepsi kat atas meja makan... mase mkn xingt lak nk boikot. lepas makan, dah mintk topup pepsi puas bru la nk ceramah orang suruh boikot.. ni laa melayu zaman skrng..

lepas habis bayar bil makan, nami wat hal lagi p borong amik calender kecik banyak2 sampai satu kotak...kami kami terus lari..

rasenye pasni kalau kami datang pizza bawak nami lagi confirm akak tu dah nyorok kat dapur awal2 lagi dah... keh3...

HAri Kerjaya KMK 2009




Pada hari Khamis yang lepas Kolej Mara Kulim telah mengadakan hari kerjaya buat julung-julung kalinya. Gambar disebelah adalah sebahgian daripada majlis perasmian yang telah dirasmikan oleh serong dato' yang merupa orang kedua tertinggi mara (lupa la nama de).

Terdapat kurang lebih 40 insttitut yang megambil bahagian dalam mempromosikan institut mereka dan program dibuka kepada masyarakat umum(tengok banyak budak mrsm je).

Disamping itu terdapat la jugak jualan2 laen yang xde kaitan pun dengan education tapi sebab dorng hari kerjaya kelihatan meriah dan menarik.. kfc, pizza hut dan ayamas menjadi tarikan utama (boikot kfc). tp nampaknya ayamas saje yang laku. hahaha...k

saya n the gang xtau nak buat ape so kami just pusing2 pameran 3 4 round dengan harapan dapat banyak beg plastik yang lawa2, kumpul pemplet, kumpul pen banyak2... bosan2 kami beli cd mengaji yang dijual di depan dewan pameran... sekian dahulu laporan daripada laptop dell... -sekian -

Monday, February 2, 2009

KMK bowling championship


pada hari Jumaat yang lepas KELAB BOWLIN FET UNIKL telah menganjurkan 1 pertandingan peringkat kolej.......Memang happening gile arrr , ramai yang masuk lebih kurang 86 orang masuk bertanding.....tapi tak de sorang pun yang bawak bola sendiri semua pakai house ball.....hehehe.....
mula-mula datang tu penuh house ball tersusun kat rak.......bile kitorang start nak main je sume bola tu kolej kitorang je yang pakai....Eh lupe lak nak bagi tau .....kitorang sume ni adakan event ni kat MEGALANE PENANG ...... tapi masa main tu agak kelang kabut sikit la......sebab bola tak brape sesuai la..mmmm.....tapi ape bole buat kitorang enjoy je puas-puas...

Kalau dah main sambil lewa tu so....score pun tak brape nak memberangsangkan la....hehehehe.....tapi tak pe menang bukanlah satu ukuran bagi menentukan kejayaan....betul tak?.....tapi pemenang belum diumumkan lagi......mungkin minggu depan kot baru umum pemenang.....hai...tak penang pun tak pe la..

Blog Widget by LinkWithin