...








Monday, June 29, 2009

nantikan.......


aku rasa dah muak dgn layout blog ni. sampai masanya layout blog ni dikukar kepada yang lebih


simple
sempoi
x lambat nak loading
lebih classic
sedap mata memandang

dan layout tu akan ditukar dalam masa yang terdekat sampai aku dapat jumpa kombinasi dan sebatian yang sesuai dengan cita rasa ku....

tunggu je la yeeee.......

Friday, June 26, 2009

Kegilaan ku terhadap DSLR

Tak tau la apehal, tapi sejak kebelakangan ni aku dah mula jatuh hati dgn dia ni.Dia lawa, smart, ciptaan yang penuh kreatif dari tangan2 seni. Waktu dulu aku x la minat sangat kat dia pasal bentuk badan dia tak la gempak sangat, warna pun tak smart sangat. Tapi skarg sejak dia dah tukar penampilan kepada yang lebih moden dan lebih style, bentuk badan yang lebih tip top... Dia memang telah menawan hitiku. Dialah CANON 450D. Dengan berbekalkan lense EFS 18-55mm dan EFS 55-250 serta 10000 kuasa kuda(x de kaitan pun sebenarnya).Camera ni memangcukup mantap bagi beginner macam aku. Walaupun ade versi yang lebih cangih,stail serta anggun, tapi ini merupakan titik permulaan aku dalam bidang photography. Tak banyak sebenarnya aku nak cerita kat post ni. Aku sebenarnye nak kenal kan kat korang semua awek baru aku ni, tu je......
aaaarrrr, ni ada 3 sample pic aku tangkap menggunakan si dia yang anggun...




so, bagi la komen skit tentang gambar ni.........penat aku tangkap.

Tuesday, June 23, 2009

Bila dah bosan

bile dah bosan,tak tau ape nak buat,ni la jadi nye...hihihi

title : ezhan artwork graffiti style
medium : photoshop cs3
artist : ezhan artwork

Sunday, June 21, 2009

happy father's day

Thursday, June 18, 2009

Keriangan di KOTA KERIANGAN

(17.6.09)waa seronoknya.......itulah ayat pertama bile dapat menjejakkan kaki di kota keriangan.Maklumla,tempat ni bukan boleh pergi selalu kan.Walaupun tempat ni dah pernah pergi dua tiga kali,tapi feeling still sama.excited gile(hehehe).aku pergi bertiga je dengan member2 ku(amir & naim).sebenarnya mula2 planning ramai yang nak pergi,tapi last-last mmmmm.tinggal 3 orang je(siot betul la member yang lain ni,janji hanya tinggal kenangan). Takpe la,bende dah jadi.Kami bertolak dari mfi pukul6(rasenye sebab awal sangat la, 2 yg ramai tak pi)

tolak jer dari mfi, kiteorg naik train pi melaka sentral..eh?! salah ni.. kl sentral.. giler ramai la orang naik train, termasuk awek2 yg "chanteq"..WOW!!! ^_^. ikut ati, nak jer kami mengacau awek2 ni, nasib baik la iman kuat, kus semangat. sampai kl sentral dlm pukul 7.30 gak aaa. awal lagi, so kiteorg pi mkn mc'd. lapar sgt la katekan. Next, naik putra sampai gombak, then follow by shuttle bas ke genting. ingakan pakej genting untuk outdoor atau indoor jer, tapi untuk semua.Best gila arr Naik2 ja bas shuttle tu, hati mula dapat merasakan badi keriangan peninggalan bekas pnumpang bas tu. Tengah2 bes melayan feeling memasing, tiba2 datang sekumpulan mamat berkulit kicap pekat memenuhi ruang belakang bas. Bukan nak kutuk kulit diorang tapi pera ngai diorang tuh, excited overdose. Tapi kami bertiga maintain ja aura kami, ikut kan hati naim dah nak melepaskan 'SUPER SLIPPER KICK' kat diorang tu tapi iman kata jgn. Pejam celik tidur sedar duduk berdiri tup tup, smpai la tempat yg dituju.

Setibanya kami di sana, dapat dirasakan nikmat kedinginan angin yg mnghembus ke tubuh kami. "Wow inilah nikmat Allah" terdetik dlam hati kami. Nak dipendekkan cerita, dengan kudrat maksima, kami mengatur langkah menyerang stok permainan yg disdiakan...Macam2la aksi yang terkeluar dari kami.Memang lawak tahap "DEWA" la kalau tengok(haha).Setelah puas bermain kami ketempat yang menjadi mercu tanda kota keriangan(kalau takde bende ni tak tau la genting sekarang ni mcm mane)"SPACE SHOT".Tapi alangkah terkejut beruk,cimpanzi,mawas,gorilla dan segala jenis b inatang yang berbulu sebab space shot tak bukak....(isyk3).Last2 kitorang just tangkap gambar je kat situ.... Tapi,secara tak disangka,ade seorang abang yang tersangat hensem pada hari itu(saje nak puji dia)bukak space shot...kami dengan langkah 200 terus je naik space shot tu....terasa sangatlah bertuah pasal kami la yang 1st naik hari tu....(yahooo).Ape lagi dah naik benda tu,segala jenis perkataan yang tak pernah keluar dari mulut senang2 je berenang keluar(korang paham2 je la sendiri)..

ok la,kesimpulannya,segala jenis mainan yang dihidangkan kami tibai(main).lama jugak la kitorang kat genting tu lebih kurang 12 jam... macam2 suka duka,asam garam kehidupan kami tempoh sepanjang berada di kota keriangan....ape2 hal pun ni ade sedikit gamba yang sempat di upload dlm post ni....kalau nak tengok yang lain... bagi la request....



p/s: sorry sebab post ni lambat tulis,bukan ape pasal letih sangat lepas balik hari tu.sampai sekarang letih tu ade lagi. 1 more thing,post ni sangat special pasal ditulis oleh kami bertiga(trio)
so,enjoy la(kalau nak ikutkan panjang lagi post ni)

Saturday, June 13, 2009

AWARD untuk SAHABAT handai

Jeng-jeng-jeng.......setelah sekian lama dinanti-nantikan,akhirnya berjaya jugak aku nak buat blogger award.Dah lama sebenarnya planning nak buat benda ni tapi tak tau nak buat cam ne...
Tapi setelah lama mengulangkaji dan membuat sedikt research,dapat gak idea camne nak buat
.Tapi maybe tak segempak orang lain kot.Pastu kalau award ni tak cantik sorry la k,sebab aku tak terer photoshop......Oklah so ini la award dia........


AWARD!!!
SYARAT PENERIMAAN
1.korang mestilah kenal siapa ezhan artwork ni (yg dah kenal tu janganlah buat2 tak kenal lak ye)....kalau kenal ambiklah award ni.Pastu copy and paste je kat blog korang

APA KORANG KENE BUAT
1.korang mesti buat satu post khas mengenai award ni
2.pastu korang luahkan segala isi hati korang setelah mendapat award ini.
3.korang tulis la kat chat box kat blog ni yang korang dah ambil award tu


p/s:harap korang terima lah award yang tak seberapa ni.

Tuesday, June 9, 2009

Kehidupan Seorang Pelajar

Cuba korang renung2kan gambar2 di bawah ni. Kene tak kat batang idong korang? Hehehe..

Setiap semester baru.....azam pun baru

Lepas minggu 1st......(mood blaja dah luntur)
...kejap gila kan


Lepas minggu ke2......mula la suka merepek(tekanan)


Ada lagi.....sebelum Midterm EXAM....bajet nak score la..


Masa Midterm EXAM....satu ape pun x tau nak jawab


Lepas Midterm EXAM....bajet arr....kate kat member....senang je ...

(nanti bila dapat result.......lain pulak jadi...hihi)


Sebelum Final EXAM... target taknak buat cam exam lepas


Lepas tengok jadual Final EXAM.......(tak sangka dah nak exam)

tapi.....


7 hari sebellum Finals


6 hari sebelum Finals

5 hari sebelum Finals


4 hari sebelum Finals


3 hari sebelum Finals


2 hari sebelum Finals


1 Hari sebelum Final...(malam sebelum Final EXAM)


1 jam sebelum Final EXAM.....(pecah kepala fikir bnyk sangat)


Waktu Final EXAM....menggelabah...semua tak tau buat


Lepas keluar EXAM hall........(mula arr nak berdrama ngan member)

kawan tak ajar la,itu la ini la

kalau yang terdesak tu.....sanggup blasah member pasal nak lepas tension


tapi kesudahan dia......sesal yang tak sudah


lepas tu bila semester baru.......benda sama jugak yang jadi....azam yg tak leh pakai


Haha! Itulah dia kehidupan seorang pelajar..
kadang2 aku sendiri pun camtu gak....hahaha



storyboard:ezhan-artwork

Friday, June 5, 2009

ape lah diorang fikirkan


cube teke......ape diorang tengah fikirkan....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
hahaha

Blog Widget by LinkWithin