...








Saturday, May 23, 2009

Night at The Museum 2


perghhh....best gila citer ni...
pada tanggal 21.4.09 ......hari first citer ni kluar
ramai gile kt kaunter tiket GSC Alamanda Putrajaya.Aku nagn budak2 fet yang lain dah decide nak jugak tgk citer ni.Skali tgk tiket paling awal pun pukul 7.30pm.Mmmm.....lepas fikir punye fikir,tengok je la kan.Alang2 dah datang jauh2.So sementara menunggu tu kitorg pon pi la ronda2 Alamanda.Dah dekat 7.30pm tu kitorg bekejar la pi smbhyg dulu(menunaikan yang hak)lepas tu terus rushing pi beli pop corn(kalau tak de pop corn tak shok la tgk wayang)then pi la hall 1.berdebar gak nak pi tgk citer ni pasal ade yang cakap kalau citer no 1 dia best citer no.2 dia tak best(macam2 statment la budak2 ni).Tapi sebelum tgk tu mesti la ade trailer movie lain kan.Tapi yg paling menarik perhatian aku dan rakan2 adalah trailer mengenai "Harry Potter and The Half Blood Prince".Perghhh.....gempak gile cakap lu.mesti kene tgk.

Dah la asyik menyimpang tempat lain je kan.So ermula la citer ngan Ben Stiller yg merupakan watak utama.Dulu dia ni kan night guard kt New York museum,tapi skarg dia dh kaya gile pasal ade company sendiri...wow...dia sekarang dah jadi inventor.

nak ringkaskan citer,dia pergila melawat balik museum tempat dia dulu,tapi malangnya sesetegah pameran kat situ nak dipindahkan sebab nak digantikan dgn pameran yang lebih mantap untuk tatapan rakyat jelata.OOOO....lupe lak,barang2 tu semua pindah kat Arkib negara kat Washington D.C.....Korang ingat tak monyet nakal"DEXTER" yg kacau Ben Stiller dulu.Dia kan nakal,so dia pi amik tablet Akhamunrah yang boleh hidupkan benda kat museum tu waktu malam.Untuk pengetahuan korang,dekat Arkib Negara tu ade museum terbesar kat dunia...

....So bermula la pengembaraan sebenar apebila kat sana ade KAMUNRAH(kalau tak silap la),yang merupakan abang kepada Akhamunrah....tapi dia ni jahat sikit sebab nak rampas tablet tu untuk takluk dunia la (konon2 je tu).Disinila bermulanya pengembaraan yang dasyat dan menarik dengan kemunculan karakter2 baru yang lawak gile ooo........dengan museum yang besar gile korang bayang sendiri la ape yang ade kt dalam tu kan (kapal terbang la,lukisan,haiwan........pikir la sendiri.........pepehal pun korang mesti tgk citer ni
sebab memang lagi best dari no.1 punye.....

p/s:yang pi malam tu(aku,acap,amir rasyadan,azam,muaz,nabil.....ade lagi tapi aku x tau nama la hahaha

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin