...








Sunday, December 28, 2008

Mana SATU ni?????

foundation lagi 2 bulan lebih dah nak habis tapi still tak tau nak masuk yang mana satu UNIKL-MIAT ke UNIKL-MFI ke UNIKL-MIIT ........sume ade kos best-best.....tapi still tak dapat decided nak masuk yang mana kalau MIAT nak ambik kos(aircraft maintainance) kalauMFI nak ambik(mechatronic) kalau MIIT pulak nak ambik(system security/graphic design/networking) mane satu la nak pilih ni susah-susah.......so hopefully sebelum habis sem ni tau la mana nak masuk kalau tak habis la masa depan

Monday, December 15, 2008

MY NEW FAMILY

Ni semua member dekat Foundation Engineering Technology UNiKL.............. semua ni satu kelas tutorial .Kiteorang semua hidup macam satu FAMILY . Kalau susah ada je yang sudi tolong, kalau senang kiteorang kongsi sama-sama.Bak kata pepatah

" BERAT SAMA DIPIKUL RINGAN SAMA DIJINJING "



p/s: Muka-muka kat atas tu sengaja dikaburkan bagi mengelakkan berlakunya perkara-perkara yang tak diingini berlaku kerana maklumla yang kat atas ni sume hensem-hensem belaka...... so karang kalau pompuan2 tegok karang tergoda pulak.....HEHEHE

TiKL memory


Its been a long time seen i left the school.......LOTS of memory....some are good and some
are bad.......but the good one is the best.....
I WILL REMEMBER IT UNTIL THE END

Sunday, November 30, 2008

LAPORAN KELAB BOWLING!!



Pada hari jumaat yang lepas kelab bowling FET UniKl buat pertama kalinya untuk semesta kedua menganjurkan tournament kecil antara ahli2 kelab. terbahagi kepada 13 kumpulan dengan 3 orang untuk setiap kumpulan.................... Seperti biasa diaorang selalo pandang2 saya macam tak puas hati je........ Ini semua gara2 cara saya baling bola yang agak aneh(spinner) daripada mereka yang laen2.......................... tapi last2 dorang suruh saya ajar dorang jgk.

Yang paling menyampahnya asyik xmasuk poket je. so, pin asyik tertinggal satu je. bujet nak dapat score 200 keatas, tp setakat dapat 161 je. aisehhhh......... mungkin houseball kat sana dah masuk angin kot. Tp seronok la dapat maen dengan member2...... Bukan senang nak ade peluang macam nih...

p/s: seperti biasa ayat diatas telah bercampur aduk dengan bahasa ibunda dan bahasa anakanda (sms)............ dan gambar diatas juga bukanlah gambar sebenar. tah gambar daripada mana la tu....... maen amik je..... SEKIAN.....

Saturday, November 15, 2008

My laptop VS my friend laptop!!


Alkisah dua buah laptop...

Kat atas tu laptop saya. Dell XPS M1330... Kat bawah tu pulak laptop cubemate
saya. Tablet pc Hp Pavilion tx 2000... Ram dua2 laptop same besar, iaitu 2 GB.. Tp Hard disk space saya yang menang. 250 GB berbanding laptop dia hanya basic 160 GB... Pity... Tp perrghh... Dia punya processor agak gempak iaitu AMD Athlon X2.. Saya cume Centrino core 2 duo. Ade tapi lagi, tapi die punye graphic card share dengan RAM tak macam saya, saya punya tak payah share. ade sendiri2.. so, refree kate laptop XPS M1330 saya adalah the best among the best.

p/s: ayat diatas telah ditapis menggunakan ayat sms dan menyebabkan sebahagian daripada anda takkan paham ape yang ditulis. Harap maklum...

Wednesday, November 12, 2008

HALF BLOOD PRINCE


Snape is the new Defense Against Dark Arts teacher. The new teacher at Hogwarts, Horace Slughorn, teaches Potions (Snape's old subject).

The Half Blood Prince is a name found in a used Advanced potions book Harry uses that gives helpful potions tips and spells, one of which is extremely dangerous. The Half-Blood Prince turns out to be Severus Snape. Half-Blood refers to the fact that his father was a muggle (Tobias Snape) but the Prince part refers to his mother's maiden name (Eileen Prince).

Harry rightly suspects Draco Malfoy of being a Death Eater. Draco manages to sneak Death Eaters into Hogwarts using a pair of vanishing cabinets. Draco was supposed to kill Dumbledore, but finds himself unable to.

Dumbledore and Harry explore Voldemort's past, learning about Horcruxes, which are divisions of Voldemort's soul, making him immortal until they are all destroyed. There are Seven pieces of his soul (two already destroyed) including the one in Voldemort. Harry and Dumbledore try to get one, but the aftermath leaves Dumbledore weak and unable to fight off the Death Eaters.....

to know the story, watch the story by yourself!!

Monday, November 10, 2008

My New BOwling Ball

Ni la aku punye bola bowling baru ......sebenarnye takde la baru sangat dah lebih 2 bulan dah beli bola ni....skarang my spinner skill pun dah improve tapi skor je tak konsisten ......so ape-ape hal pun I'll do my best to improve my skill......I hope i will be the best spinner in the Village.....hahaha..
Sekian.......MAJULAH SUKAN UNTUK BANGSA, AGAMA DAN NEGARA

Monday, October 27, 2008

Do You Know This Person




WANTED ......do you know this person
If you know please contact 1-800-88-999
THIs person is wanted because of his magnificent aRtwork...

Sunday, October 5, 2008

Ezhan Artwork OFFICIAL logo

Foundation in Engineering Technology


The Best engineering place to studies .......

p/s: gambar kat atas tu bukan aku yg buat....just amik kat internet je pas tu cantum2 gambar je.....kredit to the designer....memang lawa la.

Tuesday, April 22, 2008

EARTH DAY


SAVE THE EARTH

There are a few key elements to starting any recycling program for a business, a school, an organization or just in your home.
  1. Decide what to recycleEvaluate how much space you have to sort and store materials and what items you tend to go through. Paper products are a safe bet to be recycled, and aluminum or steel cans are valuable. Other commonly accepted items include glass and plastic bottles.
  2. Find a vendorCheck with your local recycling center, municipality and waste hauler to find out what kind of materials are accepted in your area.
  3. Decide on storageWashable plastic bins or trash cans are the best and cardboard boxes are good too. Be sure to rinse out the containers that held food to avoid critters.
  4. Educate participantsIf items are put in the wrong containers, it means more work for you and could mean materials might not be recycled. Let the people know what to do.
  5. Label binsPrint up a sheet of special instructions, such as: remove caps, stomp on containers, break down cardboard boxes, bundle newspapers, etc.
  6. Maintain and monitorKeep the storage bins clean and dry and make sure materials don’t pile up. A clean recycling area encourages other to keep it clean and uncluttered. Watch for critters from unwashed containers.
  7. Reward good behaviorPraise your participants and share any monetary rewards from dropping off materials.


Tuesday, April 1, 2008

The Great Day with my FRIENDS


Last Saturday my friend and i just having fun at COSMOs WORLD at time square......


Memang seronok sangat .....dekat sehari suntuk main kat sane sampai rase tak nak balik
tapi part yang tak bestnye......ade beberapa orang kawan yang tak boleh datang....kalau diorang ade skali lagi la meriahnya
Tengok lah bertapa seronok nye kiteorang...boleh katakan semua bende yang ade kat sana kiteorang teroka........yang paling bestnya sebab hari tu tak ramai orang....semua benda dapat naik terus tak payah beratur...sampai kecut perut kiteorang main tak henti-henti..ade jugak yang sampai termuntah sebab pening....haha



Lepas habis main tu kiteorang pegi main bowling pulak walaupun mahal tapi dengan semangat kesukanan yang tinggi kiteorang pun main .......tapi 1 game je sebab semua duit dah habis masa kat cosmos world tadi.....hehehe memang lawak la masa main tu macam-macam gelagat ada....hehe......tapi last skali cube teka siapa yang menang....jeng-jeng.....

Tuesday, March 25, 2008

High School Musical 3 "Senior Year"

Now high school seniors, Troy (Zac Efron) and Gabriella (Vanessa Hudgens) are facing the prospect of being separated from each other as they go off in different directions. Joined by the rest of the Wildcats, they stage an elaborate spring musical reflecting their experiences, hopes, and fears about the future.[5]

Friday, March 21, 2008

The DJ has ARRiVe

MY Best artwork for now
there will be more coming soon

MY own MAGAZINE just 4 Me!!!


Thursday, March 6, 2008

QCB Crew

Click to enlarge

Saturday, March 1, 2008

ArtWORK

My First Graffiti Design using ADOBE PHOTOSHOP

Tuesday, February 19, 2008

Malaysian International Space Advanture


last THURSDAY my friend and I just visit the MISA .The best space adventure I ever go........

The MISA exposition area is 300,000 square feet in size, providing ample space for visitors to experience everything from galactic concourse to an interactive space station to the space shuttle flight deck where visitors can engage in a simulated space mission and discover how a space expedition is organized.



a LOT....and....LOT of cool thing to see


n also....lot of cool game ...but the best thing is THE
4D theater about the rocket launch into the moon using SATURN V(rocket name) you’ll feel the intense heat of the sun and cold sprinkles ice from comet trails too!

Sunday, February 17, 2008

Siapa Bodoh Sebenarnya..???????


Suatu hari dua orang kaya sedang duduk-duduk di cafe, sambil berborak kosong tentang orang gaji masing-masing

Org kaya I: “Kau nak tau tak orang gaji aku tu bodoh nak mampus. Kalau tak caye lihat ni…”

Terus dia panggil si Adi orang gajinya.

“Adi, ini RM10 , pergi ke kedai, dan belikan saya kereta ferrari.” Adi pun menjawab dengan sopan, “Yes Sir !! Right Away !!”

Terus dia bergegas kekedai yang ade jual kereta. Orang kaya I itu terus mengatakan pada kawannye tu, “tengok kan betul tu?. dia bodoh nak mampus”

Org Kaya II: “Haha, itu tak de ape-ape lagi… saya punya orang gaji lagi bengap”.

Terus si org kaya II memanggil Ali, “Ali, pergi ke rumah saya, lihat sama ada saya ada di rumah atau tidak”

Ali: “Yes Sir !! Right Away !!” ali pun bergegas ke rumah tuannya.

Orang kaya II memandang temanye sambil ketawa Tidak berapa lama kemudian kedua-dua orang gaji ini bertemu ditengah jalan.

Adi: “Ehh you know, my boss is soooo stupid lah. Dia bagi aku $10 dollar dan suruh pergi beli ferrari, manalah boleh kan ari ni ari minggu tentulah kedai tutup.. “

Ali: “My boss pun stupid dum dum gak. Ada ke dia buleh suh aku balik umah tengok dia ada kat umah ke tidak..”

Saturday, February 16, 2008

Si Pengembala Kambing

Pemuda : Baguslah ternakan biri-biri pakcik. Boleh saya tanya beberapa
soalan tak?
Pakcik : Boleh aje…

Pemuda : Berapa jauh biri-biri ni berjalan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?”

Pemuda : Yang putih.
Pakcik : Kalau yang putih berjalan lebih kurang enam kilometer setiap hari.

Pemuda : Yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama…

Pemuda : Berapa banyak plak rumput biri-biri ni makan setiap hari?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?

Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Ah, yang putih makan lebih kurang empat kilo rumput setiap hari.

Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama…

Pemuda : Berapa banyak bulu yang mereka hasilkan setiap tahun?
Pakcik : Yang mana, yang putih atau yang hitam?

Pemuda : Yang putih?
Pakcik : Aaa…yang putih menghasilkan sekitar enam kilo bulu setiap tahun.

Pemuda : Dan yang hitam?
Pakcik : Yang hitam pun sama…

Pemuda : Kenapa pakcik membezakan biri-biri pakcik yg putih dgn yg hitam,
padahal jawapan semuanya sama aje?
Pakcik : Mestilah…sebab biri-biri yang putih itu pakcik yang punye.

Pemuda : Ooo, gitu ke…abis tu yang hitam tu sapa punye?
Pakcik : Yang hitam pun sama.....

Wednesday, February 13, 2008

ha..ha..ha..... LaWakNye


Seorang anak baru habis menuntut di luar negera diuji oleh ayahnya yang sebenarnya tidak tahu berbahasa ingeris sedikitpun, untuk mengetahui sejauh mana kemampuannya anaknya berbahasa ingeris
Ayah : "Buku dalam BI.. apa?"

Anak : "De buk" (the Book)

Ayah : "Pena dalam BI..apa?"

Anak : "De pen" (The Pen)

Lalu ayahnya berfikir bahawa BI adalah senang.. setiap benda dalam BM bila diterjemah ke BI mesti ada 'De' dan perkataan berikutnya dipendekkan...
Lalu ayahnya menemui rakannya dikedai kopi..

Si Ayah : "Aku boleh berbahasa BI"

Rakan : "Ok.. cuba cakap dalam BI...'Kambing makan rumput'

Si Ayah : "De kam de mak de rum"

Tuesday, January 22, 2008

Karektor Kelahiran Manusia

JANUARI
Bercita-cita tinggi dan orangnya serius. Suka mendidik dan dididik. Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik. Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan Suka smart, kemas dan teratur . Bersifat sensitif, berfikiran mendalam Pandai mengambil hati orang lain . Pendiam kecuali telah dirangsang Agak pemalu. Daya tumpuan yang sangat tinggi . Mudah mendisiplinkan diri sendiri. Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema . Bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkannya. Cukup sayang pada kanak-kanak. Suka duduk di rumah Setia pada segala-galanya. Perlu belajar kemahiran sosial. Cukup cemburu yang sangat tinggi

Thursday, January 17, 2008

PBA Skill Challenge......Match 2

ALOHA.......everybody...this is the second video for the PBA skill challenge or the second match between BRIAN KRETZER and WALTER RAY WILLIAMS JR.......so enjoy this video

So......what do you think.....it was fantastic..

Sunday, January 13, 2008

PBA Miller High Life Skill challenge

this only the first match......for your information ..I will upload this viDeo every week...so enjoy this video

so.....if you think this video is great ....leave a comment..

Wednesday, January 9, 2008

BowLinG BLooPERS

this was the funniest bowler I've ever see



even though you feel that you are expert........think twice because this might happen too you .

Friday, January 4, 2008

PERFECT GamE

THIS guy was great........HE got perfect game........in WEBBER CUP....

I hope i will be like this man

Blog Widget by LinkWithin