...








Thursday, December 31, 2009

Happy New Year 2010

Selamat Tahun Baru 2010 diucapkan kepada semua. Semoga tahun 2009 banyak menjadi pengajaran untuk anda berubah dan tahun baru ini juga akan menjadi lebih baik untuk anda semua Diharapkan agar segala impian anda atau azam yang tidak tertunai tahun lepas akan dapat ditunaikan dan anda akan terus Maju dan Maju dan Maju sampai Wangsa Maju (hihi).

HAPPY NEW YEAR!!!
2010

Museum of Islamic Art Doha-Qatar "Part2"

GAMBAR! GAMBAR!! GAMBAR!!!
Ok, seperti yang dikatakan ni dia sambungan untuk post lepas mengenai gambar yang aku shot waktu dalam muzium. So apa pendapat korang. Ok tak. Hihi. Maklumlah, aku ni baru je belajar guna DSLR ni. Ilmu pun"ciput" je. So kalau korang nampak gambar aku ni agak buruk. Paham2 la kan.....
Ohh ye, memandangkan gambar2 ni aku tak taruk trademark aku (lupa, dah habis edit baru perasan) jadi kalau korang nak ambil gambar ni untuk kegunaan korang, bagi la tau dulu ok. Pastu korang nak buat rojak ke apam ke ikut suka korang la..
So, enjoy la ye....komen la sekali ok untuk meningkatkan lagi prestasi aku ni (hihi)..

(topeng perang)

Wednesday, December 30, 2009

Museum Of Islamic Art Doha-Qatar 'part1'

Wohoo.... itu la ungkapan yang dapat dikatakan apabila sudah lama tidak mengupdate blog. bukan apa, maklum la waktu kat Doha hari tu sibuk gila. Keluar je kerjanya. Bila balik rumah je mood nak update blog hilang sebab letih sangat. So untuk maklumat korang juga, aku sekarang ni dah ada kat Malaysia.Tapi post kali ni still lagi nak ceritakan pasal Doha. Kali ni nak kongsikan pengalaman aku waktu kat muzium pulak. Eh silap, bukan nak kongsi pengalaman tapi nak tunjukkan gambar yang aku tangkap waktu kat situ. (hihi).Kiranya nak show off la ni.Bukan apa, susah tau nak tangkap gambar kat dalam muzium ni. Maklumla gelap gila kan. So kene la pandai2 setting kamera tu. Korang pula bila lagi nak shoot gambar dalam Muzium macam ni. Haa, so ini la dia part 1 shoot at the muzium :~


Saturday, December 19, 2009

Qatar Architecture

Salam sejahtera diucapkan kepada semua tetamu yang sudi hadir atau tersinggah secara tak sengaja waktu blog walking kat blog ni. Sebelum tu nak mintak maaf sebab blog ni tak dapat nak diupdate secepat mungkin. Ni semua atas faktor cuaca(hihi). Bukan la. Sebab faktor masa dan kemalasan yang membuak2. Tapi takpa. Kini aku kembali (cewah). Ok la kali ni masih lagi nak cerita pasal Qatar. Tapi nak cerita pasal bangunan2 kat sana pulak. So kat sini ada la beberapa keping gambar yang tak seberapa yang sempat ditangkap. So enjoy your self ok.

(mercutanda Qatar...lawa design dia)

Sebelum tu nak bagi tau awal2 yang gambar2 ni agak tak bagus kualiti dia sebab ambik dari dalam kereta je kan (hihi)....

Wednesday, December 16, 2009

Qatar Episode 2

Mmmm...nak start dari mana ye episod 2 ni. Ok la untuk episod 2 ni. Nak ceritakan tentang sambutan harijadi (Birthday party la) yang diorganizekan khas untuk Aiza (gambar bawah ni) dan juga untuk mengalu-alukan kedatangan ornag Malaysia( me and cousin). Ramai yang datang kat majlis ni dan seperti biasa aku juga la yang jadi photographer tak rasmi nye (hihi). Post kali ni takdala nak cerita banyak benda. Just nak tunjuk gambar je. hihi

(birthday girl)
Bawah ni la gambar  gelagat waktu nak tiup lilin. Jom tengok. Arr terlupa pulak nak bagi tau. selain Aiza (birthday girl), ada lebih kurang 5 orang lagi yang birthdaynya diraikan termasuk la aku.
(hihi). So jom la menikmati gambar yang buruk ini. Silakan2.....

Sunday, December 13, 2009

Qatar Episode 1

Huu. Akhirnya sempat jugak nak mengupdate blog direct from Qatar. Hihi. So ini la episod 1 bermula dari 10 hb 12. Cerita dimulakan denga keberangkatan kontingen Malaysia (Me and my cousin la) ke Bahrin (transit) then straight to Qatar. Hu memang letih la duduk dalamkapal terbang lama2. Bosan. Tidor je.

(waktu nak tunggu flight kat KLIA, sempat main2 lagi dengan cousin)

Kat KLIA ni sempat lajugak shoot beberapa keping gambar. So lepas tu...

Thursday, December 10, 2009

Selamat tinggal Malaysia


Dalam post lepas aku ada cakap "good bye Malaysia".Maybe masih ada yang tak tahu lagi yang aku akan ke Doha hari ni. Yahoo!!!, syoknya. Yang dah tahu tu duduk diam2 menikmati gambar ni Ok. So dah terjawab la persoalan yg timbul kat post lepas kan.

So ni la special ter-simple wallpaper utuk event ni. Hari ni aku akan naik flight pukul 10.35 pagi. So nanti aku akan post kan special entry untuk lawatan aku ke sana nanti... Bye Malaysia.!!!!. tunggu Ok untuk special post nanti!!!

Group shot!!! (update)

Update daripada post lepas"Group shot!!!". Kat sini aku hanya mampu tunjukkan 5% je gmbar daripada gmbar keseluruhan...hihi. Banyak sangat nak kena update.
Kalau nak tengok lagi banyak KLIK SINI



jom tengok lagi...bnyak lagi ni....

Wednesday, December 9, 2009

Hari Keputraan!!!

nothing to say....
just happy!!!!
esok akan meninggalkan Malaysia.~


p/s: gambar group shot tu post malam ni

Tuesday, December 8, 2009

Group shot!!!

Ahad lepas aku dapat job utuk shot gambar group shot!!!. Best, memang dah lama rase nk buat group shot ni. Tapi tak berpeluang je. So, tanpa rasa segan, malu dan shy. Aku pun terima la tawaran tu. Memang happening la pasal semua ni rakan2 seperjuangan masa kat sekolah dulu. Best jugak la dapat jumpa semula diorang ni. Padahal waktu mula2 tu segan jugak nak tangkap. Tapi dah lama2 tu syok sendiri pulak (hihi). Bukan apa, dulu kat sekolah aku bukan nye MPP pon. So kat situ aku sorang je la yang ganjil, nasib baik la aku ajak sorang lagi yang bukan MPP untuk teman aku. Kalau tak memang segan habis la.So ni la sedikit preview untuk korang. Gambar lain upload esok je pasal banyak gambar lagi nak kena edit ni . Hu, letih.

So,nantikan esok untuk gambar group shot!!! ni.

Dikesempatan ini juga, aku nak ucapkan jutaan terima kasih kepada owner w3garden (the Malaysia Blog Showcase) kerana telah menyenaraikan blog aku dalam tu. Sebenarnya aku pon baru je perasan blog aku ada dalam tu. THANK YOU SO MUCH~

Wednesday, December 2, 2009

bila Hujan turun

Kebelakangan ni asyik hujan je kat belah pantai timur kan (kata musim tengkujuh...memang la). Badan pun jadi malas nak gerak. Semua benda malas nak buat. Tidur la yang paling best (hahah). Tapi tidur je pun bosan jugak. Jadi untuk tidak mengsia2 kan hujan yang turun, aku sempat shoot beberapa gambar waktu balik raya hari tu. Susah jugak bila hujan ni. Karang tengah2 ambik gambar, silap2 kamera jatuh dalam longkang pulak ...hahah


ni aku punya 1st trial tangkap gambar water droplet (betul ke nama dia ni.)....boleh la kan. Ada lagi ni

Wednesday, November 25, 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha

Selamat Hari Raya AIDILADHA
diucapkan kepada semua para blogger yang sudi jengok2 kat sini dan x putus2 bg komen, rakan2, sanak saudara dan semua yang menyambut raya.
semoga pengorbanan anda akan mendapat berkat dari yang Maha Esa
hati2 bagi meraka yang balik kampung tu....

Saturday, November 21, 2009

My Gear Collection

(my Gear collection)
Dah lama rasanya tak upload picture berkaitan artwork aku. So kali ni aku nak tunjukkan Artwork untuk koleksi gear aku. Tapi tak semua gear aku ada dalam ni pasal tak muat nak taruk (yang tak taruk tu gear biasa2 je.hihi). Gambar ni takde tema specific. So nanti jangan la tanya kenapa tulisan tu ada asap yang dekat kamera tu ada lezer pulak ok. Just for FUN.
SO ENJOY!!!

Monday, November 16, 2009

4th Flyniversary 2009

pada 14.11.2009, telah berlangsungnya FLY FM 4th Aniversary concert yang berlangsung di Central Park Avenue 1 Utama. Aku pun tak rancang langsung nak datang kat sini sebenarnya. Tapi sebab rasa nak release tension. Pergi je la. Walaupun sampai agak lambat, pukul 10 malam. Tapi aku agak berpuas hati dengan event yang dianjurkan.

So ni ada sedikit buah tangan dari aku untuk anda sekalian ....



ada lagi picture best ni.

Tuesday, November 10, 2009

Flower collection

Finally, setelah hampir 3 minggu lebih aku tak mengupdate blog (sebab final exam), akhirnya tercapai jugak impian nak mengupdate blog ni (hihi). Agak bersawang jugak la blog ni bile di usha2. Huuuu.... sebab dah lama sangat tak mengupdate blog, rase macam tak tau pulak nak tulis ape (aduih).

So, memandangkan kamera aku dah pulih sepenuhnya dan bertambah2 sihat dengan aksesori2 baru. Jadi aku nak update gambar2 bunga dalam koleksi aku. Gambar2 ni semua aku ambil dalam format RAW. Apa format RAW tu? kepada otai2 fotographer tu konfem tau kan.

Ni nak agi tau yang kurang nak otai. Secara ringkasnya, RAW ni jugak kadang2 disebut sebagai digital negatives. So dia ibaratkan negatif filem la. Gambar yang diambil tak boleh digunakan terus sebagai ready image (macam format jpg la). Tapi gambar ni mengandungi semua information yang diperlukan ( contoh macam exposure, hue and saturation....banyak lagi la). Untuk jadikan RAW ni sebagai gambar, kita kena lah adjust dulu dia punya white balance, warna dia...banyak lagi la sebelum kita berpuas hati. Finally boleh la convert dia jadi gambar biasa (proses ni lebih kurang macam gambar negatif nak jadi gambar biasa). Antara software yang selalu digunakan untuk format RAW tu ialah adobe photoshop. Banyak lagi software yang boleh guna. Tapi ni yang paling fames la. Secara amnya jugak, format RAW ni memerlukan lagi banyak space berbanding format jpeg. So korang kenalah ada banyak memori kad kalau nak tangkap guna format ni (hihi). Tapi gambar yang terhasil nanti mmang gempak habis la. Jadi, ni la serba sedikit mengnai RAW ni.

Gambar bawah ni semua menggunakan format RAW. Amacam, Ok tak?


ada banyak lagi ni..............

Friday, October 23, 2009

bunga api COLLECTION.....

~~~~Salam sejahtera kepada semua yang sudi menyinggah kat blog ni ( sama ada yang dipaksa, terpaksa atau suka rela...hihi). Walaupun dalam kesibukkan yang tersangat2 sibuk ni dengan final exam yang tinggal lagi seminggu dan final projek yang tak sudah2 terdetik jugak kat hati ni nak update blog ni. So hidangan istimewa kali ni ialah: nak show off gambar main bunga api pulak time raya dulu. Walaupun raya dah lama habis (hihi). Tapi tak kesah la kan, suasana raya kan still ada. Belamambak lagi orang buat open house (diorang ni tak reti2 nak close dah ke). Ditambah lagi dengan suasana Deepavali. Huuuu.....memang beraya sakan la. So nanti jangan la ada orang tanya pulak...(baru sambut raya ke bang). Maka tanpa segan silunya aku akan shoot kepala mereka yang cakap camtu(hahaha)....

So inilah sebahagian gambar yang nak di show off kan.....kalau ikutkan dalam collection ada 100+ lebih. tapi takdapat la nak upload semua.


ada lagi ni.......

Saturday, October 17, 2009

Sayalah Pemenangnya

Hari ni aku masuk satu event yang dianjurkan oleh Media Club Malaysia France Institute. Nak tau event dia ape.....haaaa. Pertandingan Fotografi(hihi). Hadiah yang ditawarkan tak lah tinggi mana, tapi agak menarik jugak la (Rm200+sijil+cover page majalah MFI+2 frame gambar kecil+2 notepad). Ok la tu kan. Tema dia senang je "Unikl MFI". So dengan kudrat yang ade serta ketangkasan dan kelincahan aku dalam menangkap gambar ni. Aku pun snap la sebanyak mana yang mampu. So pada hari ini la diadakan pameran untuk gambar2 yang semua peserta tangkap tu. Lebih kurang 10 orang ambik bahagian. Semua gambar memang mantap2 belaka. Macam dah pro semuanya. Tapi kemenangan selalu akan berpihak kepada yang benar (hahaha). Dengan izin yang Maha Kuasa, setelah dihakimi selama 1 jam. Aku dinobatkan sebagai juara.....YAHOOO!!!!..... terima kasih diucapkan kepada memberku (Ainuddin) kerana sanggup meminjamkan Nikon D3000nya di kala Canon 450Dku dimasukkan ke ICU.

So ini antara sebahagian gambar aku yang aku select untuk masuk contest ni dan berjaya menambat hati juri...hihi


Ade lagi ni..........

Sunday, October 11, 2009

Photo manipulation + Photoshop

(title: tangan berasap)

sebenarnya saja je buat post ni sementara nak arrangekan gambar raya yang nak di show off kan dalam ni. Ni gambar tangan ni aku yang tangkap sendiri tau (bukan amik kat internet) hihi. Konsep ni aku tiru dari satu wallpaper yang secara tak sengaja dijumpai di lorong2 gelap internet. So aku pun try la nak buat satu. Mula2 ingatkan complicated nak buat, rupa2nya 20 minit dah siap (bangga la pulak). So apa lagi.....KITA ENJOY!!!!

Monday, October 5, 2009

model ku Black and White

huu~~~~akhirnya dapat jugak nak update blog ni di pagi yang hening dan penuh barakah ni. Lama betul aku tunggu nak upload gambar2 ni. Padahal 5 keping je. Tapi tunggu punya tunggu upload malam pagi baru habis (cis). Namun begitu (skema gile), aku sanggup menunggu bagi tak menghampakan diri aku dan peminat2 setia blog ni (ade ke org nak minat blog ni??) seterusnya membersihkan segala sawang2 yang melekat kat blog ni (hihi).

This time (speaking sikit), nak show sikit gambar model sepupu aku yang sanggup mem-volentiarkan (betul ke eja ni) dirinya untuk di-pergunakan aku. Motif gambar ni sebenarnya nak tunjuk rambut tu je, tapi sekali jadi ala2 kiko jean tu (hihi). SO kita enjoy....






( ni special pose maut rentak 1000 untuk korang )

p/s: total masa nak upload semua gambar ni ialah 8 jam....satu rekod baru di ezhan artwork. Nantikan gambar2 raya pulak (bila la tu agaknya kan )....skarg ni nak pergi repair DSLR dulu,ade problem...aduihh

Sunday, September 27, 2009

kad raya collection

Huu~~~ lama tak bukak internet ni. Hampir dekat dua minggu tak bukak. Bila check email sampai dekat 700 lebih tak read lagi, tapi yang paling banyak mestilah facebook punya (hihi).Hari ni dah masuk raya ke-8 kalau tak silap. Tapi still lagi orang pergi beraya kan (tak puas2 lagi ke diorang ni). Ok lah untuk post yang serba ringkas ni aku just nak tunjukkan sebahagian koleksi e-kad raya dari rakan taulan blogger yang bermurah hati untuk mendesign kad raya ni


Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya 2009

Assalammualaikum kepada pemabaca sekalian (huihhh....1st time bagi salam kat blog ni... selalu rempuh je..)

Rasanya masih belum terlamabat untuk diriku untuk menunjukkan my 1st "e-card" raya (png format)secara tak langsung nak jugak bagi kat siapa2 yang sudi mengambilnya (jangan la malu2).Dah design cantik2 untuk korang semua.Siap format png lagi supaya matching dengan background blog korang
Jadi sila lah terima kad raya yang tak seberapa ni (tu pun kalau sudi la, Kalau tak nak ambik pun tak pe)
sekarang ni tengok semua sebok bagi kad raya digital ni (e-card)...macam ni bangkrup la orang yang jual kad raya kad kedai tu (hihi....kesian)
ini ada sedikit ucapan untuk korang semua.....

Monday, September 14, 2009

Happy 100th Post to me


huu...setelah sekian lama berblog akhirnya cecah jugak angka 100 untuk total post (haha).Macam tak percaya je. Walaupun nilai dia mungkin tak sebesar mana nak dibandingkan dengan blog korang2 semua yang ntah dah beribu2 kot, tapi benda ni memotivate-kan diriku untuk terus berblog(harap2 la). So untuk post kali ni,aku nak cerita sikit macam mana aku mula berblogging ni.....

Sunday, September 13, 2009

Alphabetical LIGHT TRAIL

huu~~~seperti yang dijangkakan, memang seminggu sekali je la dapat update blog ni. Tapi tak pe sebab semangat blogger dalam jiwa masih tetap membara(cewah). Harap2 impian nak beli P1 wimax tu cepat2 la terlaksana.

Jadi untuk tidak melengahkan masa lagi~ini dia hasil karya terbaru (alphabetical light trail). Sebenarnya ni hasil aku dan rakan sebilik aku Naim. Naim ni la yang berusaha keras nak lukis sume bentuk2 huruf tu, aku pulak apa lagi tangkap gambar je la. sebenarnya ilham nak buat benda ni tercetus secara spontan nya setelah kitorang tak dapat nak solvekan soalan assignment (tension gila).pastu kitorang pun main2 la dengan kamera.Tiba2 datangla idea nak buat light trail pulak (hihi). Dengan berbekalkan keychain lampu dan sekuntum DSLR.KItorang pun shoot la dengan macam2 gaya yang agak pelik untuk mendapatkan hasil yang konon2nya exelent....tapi hasil dia tak la sebagus mana~~~~tapi untuk mereka2 yang tak tau ABC...ni ezhan artwork ajarkan~


jom tengok lagi....

Monday, September 7, 2009

Cinta di sebalik Tingkap

huuu~~~dekat seminggu blog ni tak berupdate.Bukan ape, busy dengan test la, assignment yang berduyun2 la. Hu just sempat jengok blog je tapi update nye tak sempat. Lagi pun sejak dua menjak ni internet kat MFI tu slalu sakit2. Kejap ada kejap takde. Tension2. Nampak gayanya memang kene daftar jugak la P1 Wimax. Baru la boleh update hari2 kan...hihi

ok la. berbalik kepada agenda sebenar. Bile tengok balik tajuk kat atas tu macam nak tergelak pon ada.Post kali ni aku nak tunjukkan gambar yang aku tangkap kat rumah aku sendiri...tengah syok2 main ps2 kat bilik. Dengar la pulak kicauan burung tengah menynyi lagu raya kat tingkap. Pegi l
a tengok. Lepas tu terus grab camera tangkap gambar(candid si burung).Tapi gambar tak brape clear pasal tangkap blakang tingkap je kan....so walau pape pon kita enjoy.

(bercouple di bulan puasa)
(setelah ditinggalkan kekasih)



p/s:itu saje la presentation untuk post kali ini...harap2 minggu ni internet dah ok semula...baru boleh update blog slalu. Kalau tak seminggu sekali je la...huhu

Monday, August 31, 2009

Happy Birthday MALAYSIA

(wallpaper khas hari kemerdekaan)

selamat menyambut kemerdekaan malaysia yang ke 52
semoga MALAYSIA sentiasa dalam keadaan AMAN dan MAKMUR
untuk selamanya.
Dan sekalung penghargaan untuk mereka yang telah memerdekakan MALAYSIA
dari ancaman penjajah dan untuk mereka yang telah meningkatkan martabat dan
nama MALAYSIA di persada antarabangsa

:::|
1 MALYSIA|:::

Sunday, August 30, 2009

Bila diri bertemu webcam

huhuhu~~~dah lama tak bukak web cam.
Tapi bila dh bukak tu...mula la nak test macam2. Dalam masa yang sama sempat jugak la berpose2 (hihi)

(gaya mutu keunggulan....cewah)
(promote sikit)
(lepas dah tembak...mestilah senapang berasap)

amacam. Penuh bergayakan (hihihi)
ada lagi sebenarnya...klau nak tengok jugak, pegi la kat facebook aku. Kalau tak add lagi add la.
bukan selalu main dengan webcam ni.Setahun sekali je.
Lagi satu cerita....pagi tadi around pukul 3 sementara nak menunggu waktu sahur tu, sempat la ber LIVE CHAT dengan sorang selebriti ni(huhu).....SELENA GOMEZ si budak comel. Korang kenal ke dia. Kalau tak kenal lantak korang la

(dia kata: nah...nah iPhone ni utk awak)
(dia kata: jangan nakal2 tau...)
p/s:huuu...memang best la chatting dgn SELENA. Bila cik adik nak buat live chat lagi

Saturday, August 29, 2009

Just enjoy

huuu....salam sejahtera to all my beloved reader atau yang saje2 singgah blog ni. Lama juga tak mengupdate blog ni. Maklum la, internet kat kampus tu lembab, so nak update pun kat rumah je la. Tapi bile dah boleh mengupdate ni tak tau pulak ape nak cerita. So, aku upload 2 gambar favourite aku untuk tatapan rakyat jelata sekalian......hihi...

(the flying kick)

(ni gambar paling menarik dalam koleksi aku)

p/s: amacam....ok tak gambar tu

Tuesday, August 25, 2009

Pendekar Moden (2) Finale



....namun akhirnya... kedengaran suatu suara yang agak2 sumbang. Cutt!!!! (selebihnya bacalah kat atastu). aduhai, rupa2nya mereka bukan lah seorang wira yang digembar gemburkan itu. Mereka sekadar pekerja makan gaji buta yang selambanyer membuat muka tebal berlagak bagaikan pahlawan di zaman kegemilangan Melayu Melaka la konon. Setelah dihalau menggunakan penyapu lidi cap kelapa pandan dan juga dismack oleh krew2 disana( part ini 18 SG, lu pikir2 la sendiri).....Akhirnya mereka terpaksa akur dlalu meninggalkan set tersebut. Namun sebelum Hang Tuah dan Hang Jebat keluar daripada set tersebut, Hang Tuah meninggalkan pesanan, TAKKAN KACANG LUPAKAN KULIT ( ape kaitannyer dengan citer ni woi!) . Kedua-duanya meninggalkan set tersebut dan membuatkan director dan pekerja2 disana tercengang. Tetapi malangnya Hang Tuah dan Hang Jebat tersebut telah tersepak batu dan akhirnya terhumban ke dalam longkang yang agak cetek. (jatuh dengan penuh bergaya bagi menjaga maruah). Begitu lah kisah 2 orang pahlawan yang agak tidak waras dari sudut zahirnya.


p/s: mintak maaf kepada semua pasal terlewat update atas faktor kesihatan internet kat MFI ni (lembab yg teramat).Tapi aku dah berjaya mengatasi masalah tu degan memberi makan" panadol internet active fast ". So kalau jalan cerita dia kurang menarik, harap maaf..... (rasa nak buat lagi la macam ni lagi)

Sunday, August 23, 2009

Pendekar Moden


Al-kisah tersebut dua orang pahlawan yang gagah berani. Namun mereka berdua telah lama bermusuhan atas sebab yang tersangatlah "complicated".Tetapi hari ini, atas jodoh dan pertemuan ...mereka di satukan (bukan jejak kasih tau).Oleh kerana terlalu berdendam dan menyimpan api kemarahan yang mendalam sesama mereka. Mereka berdua sanggup bergadai nyawa mempertahankan maruah mereka bertarung ditengah khalayak ramai tanpa mengenal unsur malu (buat muka tebal je). Pertarungan itu telah bersaksikan oleh sebuah kamera DSLR canon 450D. Mereka telah bertarung sehingga menangis kegembiraan....namun akhirnya.....

p/s: nantikan post yang seterusnya untuk mengetahui kesudahannya (esok atau lusa)

Friday, August 21, 2009

Selamat Berpuasa

Tidak disangakan akhirnya RAMADHAN muncul kembali. Tepat waktu maghrib hari ni 1 RAMADHAN akan menjelma dan solat sunat tarawih akan dilaksanakan (macam skema je ayat ni).

  1. Maka pada bulan ini jugalah akan kedengaran bunyi syahdu mercun pop2 dan sebagainya dimainkan. waktu ni tokey mercun kayela. (tapi kalau takde benda ni macam x meriah).
  2. Bulan ni juga la ada mangkuk2 ayun yang gatal ponteng puasa.
  3. Bulan ni juga la akan munculnya makanan2 pelik yang susah nak dapat pada bulan lain.
  4. bulan ni juga la kalau ada waktu free je pegi bantai TIDO. (tu menjadi kemistian)
  5. Bulan ni juga la bagi sesetengah orang berat badan makin naik (isykh3)
  6. Bulan ni juga la banyak rancangan pasal masakan (aduih..lagi la terliurnye)
  7. Bulan ni juga la orang banyak menghabiskan duit ( beli baju raya banyak2...padahal raya sehari je)
  8. bulan ni juga la paling banyak pasar dibuka (bazar ramadhan la tu~~hihi)
  9. Bulan ni juga la buah kurma melambak2 sampai boleh jual longgok je kat pasar (bile bukan bulan puasa..hu...setangkai pun susah nak cari)
  10. Bulan ni juga la .......mmmm ape ye.... (siapa ada idea lagi)
Ok lah.....Kepada seluruh warga Malaysia yang BERblog sekalian dan juga yang takde blog... ~~Selamat Menjalani Ibadah Puasa~~. Jangan Ponteng tau....


Wednesday, August 19, 2009

Slow shutter speed

ape yang terjadi kalau shutter speed kite terlalu slow...hahaha...
ini dia, hasil yan agak dramatik lagi romantik...
sebenarnye ni 1st time aku try main dengan slow shutter speed.Bukan senang nak dapatkan hasil dia.Tambah2 lagi kalau waktu tu tak guna tripod. Tangan dah la terketar2. terpaksa la mencari benda2 yang boleh menggantikan tripod(tiang signboard). Dan ini antara gambar2 yang terbaik aku dapat. Sebenarnya ada banyak. Tapi taruk sikit je dah le. Bukan nye ada oranag nak tengok sangat..

uuu.tengok la tu....kereta pun jadi macam sepantas kilat. Best sesangat2 bile gamabar jadi macam ni
ni waktu"THE FLASH" melintas

ok lah...itu sahaja untuk entry kali ini. Harap rakan2 semua teruja lah ye. Untuk post entri akan datang mungkin akan di post lambat sikit (sebenarnya memang selalu lambat pun) pasal sekarang ni dah musim test (buku diutamakan...design2 ditangguhkan...kamera simpan je la dulu).

Friday, August 14, 2009

DVD cover art

setelah lama tak mengupdate blog...huuuu...
rindunya
hari ni tajk mengenai DVD cover art. Ape bendanya tu. DVD cover art ni cover untuk sesuatu cerita tu l yang ada kat depan DVD box tu. Tu la dia. Benda nya simple je. So aku jugak dah berjaya membuat DVD cover art aku sendiri.(hihihi). Tapi mungkin tak se lawa mana la. Maklum la aku ni bukan expert dalam bab mengedit gambar ni. So kat sini aku tunjukkan perubahan yang aku dah buat daripada gambar asal kepada DVD art cover .

Kat bawah ni la gambar yang menjadi mangsa aku (huah3).Gambar ni aku ambik kat internet je. So untuk jadikan gambar ni lebih drastik untuk aku punya DVD cover art. Aku bercadang untuk runtuhkan bangunan ni.Dan hasilnya...


ini dia...filem TOMORROW yang akan ditayangkan selepas RAYA nanti jangan lupa tengok tau(hihihi)

bagi mereka yang malas sesangat nak pergi kat wayang tu, korang boleh la dapatkan DVD dan Blu Ray version nanti ok....


"suppotlah industry perfileman ezhan artwork"

Blog Widget by LinkWithin