...








Sunday, January 23, 2011

Facebook vs Twitter vs Google vs Yahoo

Bila kita sebut je pasal Google dan Yahoo. Mesti kita dah tahu bahawa dua nama besar ni merupakan antara "search engine" paling popular dalam internet. Macam tu jugak dengan Facebook dan Twitter. Dua nama ni pon dah cukup sinonim dalam dunia "social network". Tanya je semua orang, confirm tau la semua nama2 besar ni. Budak kecik yang baru tadika pon silap2 dah tau kan.

Ok, apa sebenarnya aku nak tunjukkan kat korang ni. Tajuk macam dasyat je. Tapi sebenarnya aku just nak share je dengan korang koleksi2 gambar office bagi google, yahoo, facebook dan twitter ni. Selama ni kita tau guna website diorang je kan. Tapi di belakang tabir tu kita tak pernah pulak nak ambik tahu kan. So hari ni jom kita terjah pejabat2 diorang ni ( macam melodi la pulak).

Jom terjah....

GOOGLE

























-------------------------------------------------------
FACEBOOK



















-------------------------------------------------------

YAHOO












-------------------------------------------------------

TWITTER



















-------------------------------------------------------

Amacam, office2 diorang sangat cool kan. Rasanya kalau lah dapat kerja kat office yang macam ni. Mesti takde rasa tekanan langsung. Enjoy je. Hari2 pon rasa nak pegi kerja. Takde la asyik cari alasan nak ponteng kerja je kan. haha.

Kalau lah diberikan peluang untuk bekerja di salah sebuah company besar kat atas ni (google, yahoo, facebook, twitter) yang mana satu kah pilihan hati korang? Kalau aku lah kan, aku rasa aku nak kerja kat google. Sebab dia punya environment tempat kerja sangat lah syok. Banyak tempat bersuka ria. haha. Tak lah tension nanti. So macam mana pulak dengan korang?

p/s: Ni merupakan post bergambar paling panjang dalam sejarah ezhan artwork (maka kelajuan internet amat lah penting kalau nak tengok post ni tanpa problem)

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin