...








Sunday, May 15, 2011

Bukan Mudah Nak jadi Photographer.

Salam guys, lama rasanya tak masuk blog ni menulis. hihi. Sebab exam la katakan. Tapi sekarang aku dah bebas. Wohoo. Exam dah habis. Boleh mula balik fokus pada kerja2 yang tertangguh. Kesian client2 aku tunggu design diorang. Mesti semua tengah maki hamun kat aku tu sebab lambat submit. haha. Sorry la ye.

Berbalik pada tajuk asal kita. Bila kita bercakap pasal photography ni mesti orang akan terbayangkan DSLR kan. Secara lumrahnya orang akan pandang macam tu la. Kalau ada DSLR je baru di gelar photographer. Sebenarnya tak jugak. Kalau korang pakai kamera digital biasa sekali pon. Korang tetap akan dipanggil photographer. Betul tak. Haha. Cuma bezanya skill korang tu la.

Apa yang paling penting dalam photography ni ada la teknik dan jugak "art of seeing" korang. Kalau korang berjaya mencari moment yang betul2 best. Confirm gambar korang tangkap cantik. Sebenarnya hari ni aku just nak sharekan gambar2 photographer yang pada aku mereka ni sangat luar biasa. Sukar lah kalau nak diungkapkan dengan kata2. haha. lidah terkelu bila tengok diorang ni. Tak percaya, korang tengok lah sendiri.

Jom tengok....

Gaya Wong Fai Hong
Gaya anak dara pingitan
Gaya anak dara lagi!!!
Wong Fai Hong lagi!!
walaupun kamera kecik, tapi action mesti lebih


Down and up style
Padan muka kau! haha

Haha
Tu dia lens canggih.
Contoh photographer yang bagus

Angle yang bagus akan menghasilkan gambar yang menarik. hahaa!
Rupa paras tidak penting untuk seseorang photographer


walau sesusah mana pon, photographer sentiasa mencari jalan untuk gambar yang terbaik
Apa sahaja yang berada sisekeliling kita boleh dijadikan gambar yang cantik.

EPIC FAILLL!!!
Hahaha. harap korang semua terhibur lah ye. Jangan lupa follow page Ezhan Artwork kalau nak tanya apa2 soalan. Aku dah tak nak jawab semua soalan kat formspring. nak tanya, tanya je kat page ok. See you nest time.

p/s: gembiranya hati bila exam sudah pon melabuhkan tirainya . hahaha

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin