...
Thursday, October 6, 2011

Steve Jobs 1955-2011 [Infographic]

Hari ini dunia telah kehilangan seorang insan yang telah banyak memberikan impak pada dunia teknologi. Seorang insan yang berfikiran besar dan dikatakan sebagai "The Modern Einstein" kerana mempunyai tahap kreativiti yang sangat tinggi, daya kepimpinan yang amat2 luar biasa dan memberi banyak inspirasi kepada ramai orang kat luar sana. 

Kalau lah Apple tak pernah wujud, mungkin dunia teknologi pada hari ini tak sama macam sekarang. Takde lah wujudnya smartphone2 hebat macam Samsung Galaxy S2, HTC Sensation, Motorola Droid Bionic dan mungkin takkan munculnya tablet2 canggih seperti Samsung Galaxy Tab 10.1, Asus Eee Pad Transfomer, Blackberry Playbook dan macam2 lagi. Thanks to Apple product yang diilhamkan oleh Steve Jobs, sebab menjadikan company2 yang lain lebih berdaya saing dengan lebih hebat antara 1 sama lain. 

The History Of Apple & Steve Jobs (Infographic)

P/s: Korang yang pakai produk Apple mesti terasa kehilangan Steve Jobs ni kan. Walaupun Steve Jobs dah takde, tak bermakna Apple akan jatuh. Sebab tu la Apple mewujudkan Apple University untuk melatih orang2 baru supaya mampu memberikan idea2 hebat dan berfikiran seperti Steve Jobs. 

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin