...








Wednesday, July 20, 2011

Tips Belajar Photoshop Bagi First Timer

Ramai kawan2 lama yang aku jumpa kat luar akan tanya pasal blog aku. Soalan paling fames sekali diorang suka tanya ialah " Wei, blog kau power gila la, bapak la hebat ko design. Ajar la aku wei Photoshop. Aku nak belajar jugak" ( Bahasa rempit ). haha. Soalan ni memang selalu la aku dapat. So, hari ni aku nak rungkaikan permasalahan yang dihadapi oleh first timer yang nak belajar photoshop ni.

Apa yang korang boleh buat. Kalau kita tengok sekarang ni, photoshop ni ada la satu software yang sangat2 bagus untuk korang masterkan. Sebab apa? Sebab korang boleh guna photoshop ni nak buat presentation, poster, layout kerja dan paling syok sekali boleh buat side income wooo. Korang tau tak, sampai la sekarang aku dah pernah collect beribu ringgit untuk design2 yang aku buat untuk client. Bukan nak menunjuk tapi nak tunjukkan bertapa beruntungnya kalau kita ada pengetahuan dalam penggunaan software Photoshop ni.

Antara method2 yang boleh korang gunakan untuk mula belajar ialah...


Wednesday, July 13, 2011

12 Jam Tangan Yang Canggih dan Unik

Salam semua. ye2 aku tau mesti ada antara korang tertanya2 kenapa lama blog ni tak berupdate kan. (elehh silap2 takde orang tanya pon). Sebenarnya sekarang ni aku sibuk bekerja. Haha, biasa lah nak menyara hidupkan. Maklumlah, duduk KL ni duit flow macam air. Kejap je habis. Sebab tu la blog ni tak sempat nak diupdate.

Ok lah, tu mukadimah aku. Haa, hari ni aku nak bercerita pasal jam. Sebab semenjak jam tangan aku habis bateri ni, aku asyik rasa nak beli jam baru je. Yela, jam tangan aku pun dah lama aku pakai. Jadi nak try tukar yang canggih2 sikit kan. Jadi, bersemperna aku nak cari jam baru ni, aku postkan entry "12 Jam Tangan yang Canggih dan Unik".

Apa lagi, jom la kita tengok jam tangan yang hebat2 ni.....

Friday, July 1, 2011

50 Fakta-Fakta Yang Menarik (Doodle)

Yo2 whats up. Fuhhh, macam rapper pulak. Hari ini aku nak sajikan korang dengan fakta2 yang boleh dikatakan agak menarik untuk yang mana semua fakta2 ni diterjemahkan dalam bentuk illustrasi atau doodle. Cool kan.

Boleh dikatakan banyak jugak la fakta2 yang aku baru tahu. Contohnya macam ni. Korang tahu tak kalau korang berada di India korang boleh berkahwin dengan Anjing. What the @#$%^. hahah. Tak masuk akal betul kan. Tapi ini semua fakta. Bukan tipu2 punya ye. Banyak lagi fakta2 yang best korang boleh baca nanti.

Tapi sebelum korang baca tu korang perlu kuatkan mental sebab ada 50 gambar yang korang akan baca. Silap2 boleh juling mata nak tengok semua gambar ni. Tapi apa2 pon semua fakta ni memang sangat menarik. Tak percaya tengok lah sendiri




ada lagi ni

Blog Widget by LinkWithin