...








Friday, July 3, 2009

salji turun dalam blog


ni aku nak share sikit pengetahuan am aku dengan korang semua.Siapa yang dah tau tu cepat2 la keluar dari blog ni & bagi siapa2 yg belum tau.....ni nak kasi tau

Bagi siapa yang tak tahu efek salji tu macam mana, boleh tengok contoh kat blog ni...untuk letak salji turun dalam blog korang copy code(script) kat bawah ni.



<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript">


/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript
* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/
* Please keep this notice intact

***********************************************/

</script>

  • sekarang ape yang korang kene buat ialah, korang pegi kat layout blog korang
  • add widget.....pilih HTML/JavaScript
  • paste je code kat atas and save.....
  • klau boleh korang letak la widet korang tu atas skali dlam layout korang
  • tu je la.......SELAMAT MENCUBA

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. xleh kasi besar sikit ke?kecik bebenor...hu3..btw..tq

    ReplyDelete

Blog Widget by LinkWithin