...








Saturday, December 19, 2009

Qatar Architecture

Salam sejahtera diucapkan kepada semua tetamu yang sudi hadir atau tersinggah secara tak sengaja waktu blog walking kat blog ni. Sebelum tu nak mintak maaf sebab blog ni tak dapat nak diupdate secepat mungkin. Ni semua atas faktor cuaca(hihi). Bukan la. Sebab faktor masa dan kemalasan yang membuak2. Tapi takpa. Kini aku kembali (cewah). Ok la kali ni masih lagi nak cerita pasal Qatar. Tapi nak cerita pasal bangunan2 kat sana pulak. So kat sini ada la beberapa keping gambar yang tak seberapa yang sempat ditangkap. So enjoy your self ok.

(mercutanda Qatar...lawa design dia)

Sebelum tu nak bagi tau awal2 yang gambar2 ni agak tak bagus kualiti dia sebab ambik dari dalam kereta je kan (hihi)....


(ni tak tau la nama dia.....tapi kalau macam ni rasa kat Malaysia pun ada kan)

(ni la style bangunan diorang)

(banunan RasGas....lebih kurang macam Petronas jugak la.Tapi bangunan ni nampak unik kan)

(Bangunan Q-tel office....Kalau kat Malaysia Telekom Malaysia)

(Aspire Tower waktu malam. Hu bangunan ni boleh tukar2 colour tu. Style la.)

(antara salah satu masjid kat sana)

(Stadium yang pernah melangsungkan Asian Game 2006. Design dia lebih kurang macam Bukit Jalil)

(yang belakang tu rumah Raja Qatar. Dia punya style bangnan macam White House besar gila)

(Rumah2 kat sana.Semua nya Sepesen je...warna pun sama je.hishhh)

(Musium yang unik sebab atas air. Cantik bila waktu malam)

(dari jauh)

p/s: nantikan la aktiviti seterusnya Ok!!!

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin