...








Wednesday, August 4, 2010

Workshop 'Cakap Serupa Bikin'

(antara gambar yang paling cemerlang aku tangkap.hihi)
Pada 31.7 yang lepas, aku telah berpeluang untuk pergi ke bengkel photography 'cakap serupa bikin'yang mengkhususkan tentag macam mana nak shoot portrait picture. Kalau masuk yang ni, dah 2 bengkel photography aku attend. Banyak knowledge2 yang baru aku dapat. Sangat seronok sebab dapat kenal dengan photographer lain dan juga terima kasih kepada akram sebab teman kan aku pergi.(hihi). Bengkel ni dianjurka oleh ijam dan special guest untuk hari tu ialah abg Affendi (seorag jurugambar professional M'sia) Tips yag diberi memang sangat2 praktikal dan senang gila la nak faham. Hope lepas ni boleh attend lagi banyak photography workshop. Nak mantapkan lagi technique .(hihi). Pastu baru orang respect.

Ini ramai orang sekarang beli DSLR baru sebulan dah nak tangkap wedding picture. Memang gambar hancur la. Cuba la pergi belajar dengan sifu2 dulu. Baru la betul (dah macam guru disiplin pulak)Lepas ni siapa2 nak jadi my model. Boleh la bagi tau ye. (sambil buat muka serius). Nak kena banyak praktis lagi ni. Bak kata orang kulit putih ' practice make perfect' (hihi)

Jom tengok gambar lain...

***************************** sesi mengajar + praktikal *****************************


teknik2 peggunaan flash dan jenis2 teknik flash. Semua diterangkan. Memag best la.
(gambar dicuri pinjam dari blog ijam)
Group photo
(gambar dicuri pinjam dari blog ijam)
Kalau pergi bengkel. Tak tagkap gambar dengan sifu memang tak sahkan. (bergambar dgn Mr Ijam)
(Bergambar dengan E. Affendy-Photographer professional M'sia)
terbaik wo dia ajar~ aisyh, gmbar blur sikit la
Antara hasil yang diperolehi. Sebenarnya bayak lagi. Tapi gambar lebih kurang sama je semua. So upload yang ni dah cukup rasanya

p/s: kesimpulannya workshop ni memang GO lah. Lepas ni kalau ada lagi, aku sarankan gila2 supaya korang pergi.  So, boleh la klau nk bagi komen yang memberansangkan otak, nak maki hamun pun tak pe

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin