...








Tuesday, June 14, 2011

Infographic: The Evolution of Blogger

Hari ni aku nak kongsikan 1 Infographic yang best dekat korang. Kalau kita lihat, dunia blogging dah bermula dari tahun 1990 iaitu dengan "Online Diary". Tapi lama kelamaan, dunia blogging berubah bila mana pada tahun 1994, Justin Hall membuat blog yang pertama yang dipanggil Justin's Link From The Underground. Lepas tu baru la "Web + Log" diwujudkan oleh John Barger. Kiranya, kat sinilah bermulanya era Blogging yang sebenar dan dari saat itulah macam2 jenis blogger wujud. Korang tengoklah sendiri Inforgraphic kat bawah ni.

The Evolution of The Blogger
(klik gambar untuk lebih jelas)

Bila aku tengok infographic ni, aku ni jatuh pada Art and Design blogger. So, pada pendapat korang bila dah tengok Infographic ni, korang ni blogger jenis apa yek? Jenis Emo Blogger ke? hihi

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin