...








Monday, June 27, 2011

Artwork: Book Cover Design #2

(klik untuk tumbesaran yang sihat)

Design type: Book Cover
Title: Refleksi Diri ( Bekalan Perjalanan Menuju Illahi )
Medium: Adobe Photoshop CS3
Duration: Tak ingat lah

Ni merupakan design cover buku ke-4 aku. Wahh, tak sangka ye. Dah banyak jugak cover yang aku designkan. Rasanya kalau nak dikenang2kan waktu dulu. Nak guna photoshop pon tak pandai. Tapi sekarang dah boleh design benda2 yang dulu dianggap mustahil. Hihi. Tapi ni semua perlukan practice. Bukan terus expert kan.

Design kali ni nak kata senang tak jugak sebab aku pon mula2 blur macam mana nak buat design pasal Refleksi Diri ni. Tension jugak la sebab masa yang diberikan tu singkat. 3 hari je. Last2 aku ambil je satu gambar pemandangan yang agak2 sesuai dan jadikan background. Kanta tu pulak kira simbolik la untuk self reflection kan. hihi. Tapi design ni belum lagi di finalize sebab aku pun tak dapat keputusan lagi dari client pasal design ni. Harap2 diorang puas hati lah. Kalau tak kena la buat balik (~_~").

Pada pendapat korang macam mana? ok tak? ke ada apa2 yang aku patut tambah? kalau ada cadangan boleh la bagi ye. Mana tau dapat naikkan lagi seri design ni. ok lah see yaa.

Klik sini untuk tengok design buku lain ( sini, sini , sini )

blog comments powered by Disqus
Blog Widget by LinkWithin